29. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský satay s arašídy je lahodné tradiční jídlo plné exotických chutí a vůní. Naučte se, jak připravit tyto lahodné špejle s kuřecím masem, omáčkou z arašídů a exotickými kořeními a okuste kousek Indonésie přímo v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si autentické indonéské pokrmy jako profesionální kuchař!
Suroviny:
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku nasekaného
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 100g arašídového másla
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Smíchejte olej, sójovou omáčku, cibuli, česnek, kmín, kurkumu, papriku, sůl a pepř v mísce a přidejte kuřecí maso. Nechte marinovat alespoň hodinu.
- Vložte maso na jehly a grilujte nebo smažte dozlatova.
- Mezitím smíchejte arašídové máslo, limetkovou šťávu a trochu vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte satay s arašídy jako dip nebo polevu k masu.