29. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečené vepřové s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné pečené vepřové s domácími knedlíky, které ‌hřejí tělo i duši. Tento tradiční český recept je neodolatelným ⁢spojením křupavého masa a nadýchaných knedlíků, ​které si zamilujete hned na první kousek. S námi se naučíte připravit dokonalou kombinaci chutí, která potěší každého milovníka ‌dobrého jídla.​ Zářivá kůže vepřového krku, jemnost masa ⁤a podmanivá chuť ‌knedlíků Vás dostane! Sledujte náš⁢ recept⁤ a​ připravte si hodování, které Vám zahřeje srdce i žaludek.

Suroviny

  • 500 g ‍vepřového masa
  • 4 ks brambor
  • 100‌ g mouky
  • 1 ⁢vejce
  • sůl, pepř, ‍majoránka
  • olej na pečení

Postup

  1. Nejprve si připravíme maso. Omyjeme ho, nakrájíme⁤ na menší kousky a⁣ osolíme a​ opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme⁤ olej a maso ‍z​ obou stran pěkně osmažíme.
  3. Mezitím si připravíme knedlíky. ‌Brambory uvaříme, ⁢oloupeme a propasírujeme. Přidáme ​mouku, vejce, sůl a majoránku a vše dobře promícháme.
  4. Z těsta utvoříme knedlíky a⁣ dáme vařit do vroucí vody.
  5. Pečené maso s knedlíky podáváme⁣ s kyselým​ zelím nebo okurkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *