29. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný jooje kebab s máslaší a překvapte své chuťové buňky! Kombinace kousků kuřecího masa marinovaného v kořeněné směsi a dochucené máslasou táhne za jazykem každého milovníka orientální kuchyně. Podávejte s rýží nebo chlebem a užijte si nezapomenutelnou chuťovou orgii.
Suroviny
- 600g hovězího masa (např. hovězí roštěnka)
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- Čerstvé bylinky podle chuti (např. petržel, koriandr)
- Sůl a pepř
- 1 lžička papriky
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a dejte do misky.
- Cibuli nakrájejte na proužky a přidejte k masu.
- Přidejte na kostky nakrájené máslo a dochuťte solí, pepřem a paprikou.
- Přidejte nasekané čerstvé bylinky podle chuti.
- Vše důkladně promíchejte a nechte marinovat minimálně 1 hodinu v chladničce.
- Poté maso s cibulí a bylinkami přesuňte na jehlice na grilu a pečte dozlatova.
- Podávejte s čerstvým chlebem nebo rýží a salátem.