29. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné italské risotto s plody moře. Tento pokrm spojuje křupavou rýži s chutnými mořskými plody, jako jsou krevety, mušle a chobotnice. Skvělá volba pro milovníky mořského jídla!
Suroviny:
- 300g rýže na risotto
- 250g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 100ml bílého vína
- 750ml vývaru
- sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek; osmahněte dozlatova.
- Přidejte rýži a restujte do chvilky, až se zrna začnou lesknout.
- Podlijte bílým vínem a nechte vyvařit.
- Postupně přilévejte vývar, za stálého míchání vařte do měkka.
- Zatím si na pánvi osmažte mořské plody a přidejte je do hotové rizota.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.