29. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský kuřecí satay s arašídy
zdroj: Recepty 24/7

Ponořte se do exotických chutí Indonésie s tímto lahodným receptem na kuřecí satay s arašídy. Kusy kuřecího masa jsou marinované v kořeněném mixu a grilované do křupava, pak pokapané sladce pikantní omáčkou z arašídů. Tento jednoduchý a chutný pokrm určitě potěší všechny milovníky asijské kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si výlet do Indonésie přímo ve své kuchyni.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
  • 1/2 šálku sójové omáčky
  • 1/4 šálku medu
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku, oloupané a drcené
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/4 šálku arašídového másla
  • Špejle na grilování

Postup

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor, česnek, kmín, kurkumu a papriku.
  2. Přidejte nakrájená kuřecí prsa do marinády a nechte je minimálně hodinu odležet v lednici.
  3. Po odležení namočte špejle do vody a navlékněte na ně kousky kuřecího masa.
  4. Grilujte satay na rozpáleném grilu asi 8-10 minut, dokud nejsou propečené z obou stran.
  5. Mezitím zahřejte arašídové máslo v hrnci až se rozpustí.
  6. Satay servírujte s arašídovou omáčkou a podávejte s rýží nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *