29. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo, omáčka.
zdroj: Recepty 24/7

Knedlo, zelo, vepřo, omáčka – tradiční české jídlo ‍plné chutí. Naučte se, ⁣jak připravit ty nejlepší knedlíky a vepřové maso podávané⁢ s ‍lahodnou ⁢omáčkou. Skvělá⁣ volba pro rodinné⁤ obědy ⁤nebo oslavy. S naším⁤ receptem si⁤ jistě pochutnáte!

Suroviny

  • 500g ​hladké ‌mouky
  • 500g brambor
  • 400g vepřového masa
  • 1⁣ cibule
  • 1 ‍mrkev
  • 1 petržel
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Brambory​ uvaříme, oloupeme‍ a⁤ rozmačkáme na ​kaši. Smícháme je ​s ‍moukou a vytvoříme těsto. ⁣Z těsta vytvarujeme knedlíky a uvaříme je ‌ve vařící osolené⁣ vodě.
  2. Ve velkém hrnci osmažíme na kostičky nakrájené vepřové maso. Přidáme pokrájenou cibuli,​ nakrájenou mrkev a petržel a dusíme do měkkato.
  3. Přilijeme zeleninový vývar a necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou ​podle chuti.
  4. Hotové knedlíky podáváme se smaženým vepřovým masem a zalijeme výbornou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *