29. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbové rizoto se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí hrubozrnného rýže, houby a špenátu v jednom pokrmu. Houbové rizoto se špenátem je skvělou volbou pro milovníky tradiční italské kuchyně s moderním nádechem. Vyzkoušejte tento lahodný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 400g hub (např. žampiony nebo křemenáče)
  • 200g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme, dokud nezměknou.
  3. Přidáme rýži a necháme ji osmažit, dokud není skleněná.
  4. Postupně zalijeme horkým vývarem a vaříme při stálém míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  5. Přidáme na drobno nasekaný špenát a promícháme, dokud se nerozměkne.
  6. Přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí, pepřem a tymiánem podle chuti.
  7. Servírujeme posypané parmazánem a pokud chceme, můžeme ozdobit několika celými lístky špenátu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *