29. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí hrubozrnného rýže, houby a špenátu v jednom pokrmu. Houbové rizoto se špenátem je skvělou volbou pro milovníky tradiční italské kuchyně s moderním nádechem. Vyzkoušejte tento lahodný recept ještě dnes!
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 400g hub (např. žampiony nebo křemenáče)
- 200g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, tymián
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme, dokud nezměknou.
- Přidáme rýži a necháme ji osmažit, dokud není skleněná.
- Postupně zalijeme horkým vývarem a vaříme při stálém míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přidáme na drobno nasekaný špenát a promícháme, dokud se nerozměkne.
- Přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí, pepřem a tymiánem podle chuti.
- Servírujeme posypané parmazánem a pokud chceme, můžeme ozdobit několika celými lístky špenátu.