29. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Originální vietnamský recept na hovězí pho s máslem a jasmínovou rýží. Vychutnejte si lahodnou kombinaci pikantního hovězího masa, aromatické jasmínové rýže a krémového másla ve vaší vlastní kuchyni. Skvělá volba pro milovníky exotických chutí!
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 l litr hovězího vývaru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř
- 200g jasmínové rýže
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a máslo a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a nakrájené hovězí maso.
- Přidejte koření (skořici, kmín, koriandr), sůl, pepř a cukr. Promíchejte a vařte 10 minut.
- Přilijte hovězí vývar a nechte vařit na mírném ohni alespoň 1 hodinu.
- V dalším hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte jasmínovou rýži. Vařte podle návodu na obalu.
- Scedějte rýži a podávejte s hovězím pho. Dochutíme podle chuti a můžeme ozdobit bylinkami nebo klíčky.