29. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Hovězí pho s máslem a jasmínovou rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Originální vietnamský recept na hovězí pho s máslem a jasmínovou rýží. Vychutnejte si lahodnou kombinaci pikantního hovězího masa, aromatické jasmínové rýže a krémového másla ve vaší vlastní kuchyni. Skvělá volba pro milovníky exotických chutí!

Suroviny

  • 400g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 l litr hovězího vývaru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř
  • 200g jasmínové rýže

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a nakrájené hovězí maso.
  2. Přidejte koření (skořici, kmín, koriandr), sůl, pepř a cukr. Promíchejte a vařte 10 minut.
  3. Přilijte hovězí vývar a nechte vařit na mírném ohni alespoň 1 hodinu.
  4. V dalším hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte jasmínovou rýži. Vařte podle návodu na obalu.
  5. Scedějte rýži a podávejte s hovězím pho. Dochutíme podle chuti a můžeme ozdobit bylinkami nebo klíčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *