29. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na krémové risotto s houbami a kozím sýrem. Tato chutná kombinace přírodních ingrediencí vás okouzlí svou lahodnou chuťovou paletou. Připravte si jedinečnou večeři plnou bohatých chutí a dopřejte si luxusní gastronomický zážitek přímo u vás doma. Sledujte náš snadný recept a staňte se šéfkuchařem ve vlastní kuchyni. Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g hub podle vlastní chuti (např. žampiony nebo sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g kozího sýra
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájené houby a restujte je do měkkého. Odstavte.
- V hrnci zahřejte zeleninový vývar a nechte ho lehce vroucí.
- Na pánvi s houbami přidejte arborio rýži a za stálého míchání restujte, dokud se rýže neprosklá.
- Přilijte víno a vařte do vypaření alkoholu. Postupně přilévejte horký vývar, po hrstech, a za občasného míchání vařte do měkkého. Tradiční risotto by mělo být krémové, ale s jemně skvělými zbytky rýže. Pokud je risotto příliš tuhé, přidejte ještě trochu vývaru.
- Na závěr vmíchejte kozí sýr, nasekaný tymián a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte horké a posypte čerstvě nasekaným tymiánem.