29. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a kozím sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na krémové risotto s houbami a kozím sýrem. Tato chutná kombinace přírodních ingrediencí vás okouzlí svou lahodnou chuťovou paletou. Připravte si jedinečnou večeři plnou bohatých chutí a dopřejte si luxusní gastronomický zážitek přímo u vás doma. Sledujte náš snadný recept a staňte se šéfkuchařem ve vlastní kuchyni. Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 200g hub podle vlastní chuti (např. žampiony nebo sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g kozího sýra
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájené houby a restujte je do měkkého. Odstavte.
  2. V hrnci zahřejte zeleninový vývar a nechte ho lehce vroucí.
  3. Na pánvi s houbami přidejte arborio rýži a za stálého míchání restujte, dokud se rýže neprosklá.
  4. Přilijte víno a vařte do vypaření alkoholu. Postupně přilévejte horký vývar, po hrstech, a za občasného míchání vařte do měkkého. Tradiční risotto by mělo být krémové, ale s jemně skvělými zbytky rýže. Pokud je risotto příliš tuhé, přidejte ještě trochu vývaru.
  5. Na závěr vmíchejte kozí sýr, nasekaný tymián a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujte horké a posypte čerstvě nasekaným tymiánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *