29. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční český recept na fluffy knedlíky se šťavnatou švestkovou omáčkouapané v cizrně. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilujete! Vyzkoušejte ho hned!
Suroviny
- 500g brambor
- 150g hrubé mouky
- špetka soli
- 30 švestek
- 100g cukru
- skořice
- 200g cizrny
- sůl, pepř
Postup
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a propasírujte.
- Přidejte do brambor mouku a špetku soli a vypracujte hladké těsto.
- Těsto rozválejte na placku a rozkrájejte na menší kousky, ve kterých skryjete švestky.
- V hrnci smíchejte cukr, skořici a vodu a přiveďte k varu. Přidejte švestky a vařte do měkka.
- Cizrnu uvařte podle návodu na obalu, osolte a opepřete.
- Knedlíky povařte ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu, pak nechte povarit ještě 10 minut.
- Sceděné cizrnu podávejte s knedlíky a švestkovou omáčkou. Dobrou chuť!