28. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kari z pečeného batátu a cizrny
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se tento mimořádně chutný recept na kari z pečeného batátu a cizrny doma a nechte se okouzlit harmonií exotických koření a sladkosti batátu. Skvělá alternativa klasickému kari z masa, která potěší nejen vegetariány. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou vegetariánskou pochoutku krok za krokem!

Suroviny:

  • 2 středně velké batáty
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme.
  4. Pečeme v troubě asi 25-30 minut, dokud batáty nebudou měkké a lehce zezlátnuté.
  5. Mezitím si na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  6. Přidáme kari koření a krátce restujeme, aby se vůně uvolnila.
  7. Přidáme cizrnu spolu s tekutinou z plechovky a kokosové mléko.
  8. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  9. Přidáme pečené batáty a podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *