28. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Smažený rýžový nákyp s kuřecím masem je chutný a sýtý pokrm, který si zamilujete. Kombinace křupavého kuřecího masa a jemné rýže vytvoří lahodnou chuťovou explozi. Podívejte se na náš jednoduchý recept a dejte tomuto lahodnému jídlu šanci!
Suroviny
- 2 šálky vařené rýže
- 300 g kuřecího masa (nakrájeného na malé kousky)
- 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 paprika (nakrájená na nudličky)
- 4 vajíčka
- 1/2 šálku mléka
- 100 g strouhaného sýru
- Olej na smažení
- Sůl, pepř, mletá paprika a další koření dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm cibuli s česnekem.
- Přidejte kuřecí maso a osmažte ho dozlatova. Přidejte papriku a krátce promíchejte.
- Ve velké míse smíchejte vařenou rýži s kuřecím masem a přendejte do zapékací mísy.
- V menší míse rozmíchejte vajíčka s mlékem a kořením a zalijte směsí rýži s masem.
- Po celém povrchu posypte strouhaným sýrem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25-30 minut, nebo dokud nákyp nezezlátne.
- Po upečení nechte trochu vychladnout a podávejte teplý.