28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmezánový rizoto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodné Parmezánové rizoto s houbami, které je připravené podle tradiční italské receptury. Tento jednoduchý a chutný pokrm určitě potěší všechny milovníky sýra a hub. Sledujte náš snadný recept a staňte se mistrem ve vaření rizota!

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 500g hub (např. žampiony nebo hřiby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50g másla
  • 100g parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • 1 lžíce bílého vína
  • 750ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené houby a restujte je, dokud nezvolnají a vypustí vodu.
  3. Přidejte rýži a míchejte, dokud není všechna rýže zalita vývarem.
  4. Stále míchejte a postupně přilévejte vývar, dokud není rýže měkká a krémovitá.
  5. Za stálého míchání přidejte bílé víno a nechte vše chvíli provařit.
  6. Přidejte máslo, petržel a nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Rizoto necháme ještě chvíli odstát, aby všechny chutě zapadly do sebe.
  8. Po podání můžeme posypat parmazánem a petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *