28. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap recept: Tradiční korejské jídlo plné barevných zelenin, rýže a vajíčka. Naučte se, jak připravit lahodné bibimbap doma a okusit autentickou korejskou kuchyni. S naším receptem budete mít bibimbap připravený snadno a rychle!
Suroviny:
- Rýže
- Masová složka (hovězí, vepřové nebo kuřecí maso)
- Zelenina (mrkev, špenát, ředkvičky, klíčky)
- Vejce
- Kimchi (fermentovaná zelenina)
- Sójová omáčka
- Kimchi omáčka
- Sesame olej
- Černá sezamová semínka
Postup:
- Uvařte rýži dle návodu na obalu.
- Na pánvi osmahněte maso se strouhanou mrkví a plátky cibule.
- Po uvaření přidejte do pánve nasekanou zeleninu a smažte krátce.
- Ve stejné pánvi osmažte vejce na slunci a přidejte na vrch bibimbapu.
- Hotový bibimbap ozdobte kimchi, černými sezamovými semínky a zalijte sojovou a kimchi omáčkou.
- Posypte vrstvu kimchi a nakrájenými ředkvičkami.
- Podávejte horké s hrstkou klíčků nebo zeleniny dohromady s omáčkami.