28. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Plněné papriky iráckým stylem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte neotřelý recept na plněné papriky iráckým stylem plné exotických chutí a aromatických koření. Tento pokrm zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky a posune vaření na zcela novou úroveň. Sledujte jednoduchý postup a připravte si lahodnou iráckou lahůdku přímo doma.

Suroviny

  • 6 velkých paprik
  • 500g mletého masa (hovězího nebo jehněčího)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst nasekané petržele
  • 1 hrst dužiny rajčat
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mleté koriandru
  • sůl, pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme mleté maso a orestujeme ho dozlatova. Přidáme nasekanou petržel a dužinu rajčat a promícháme.
  3. Přidáme koření – skořici, koriandr, sůl a pepř a důkladně promícháme.
  4. Papriky omyjeme, očistíme a vydlabeme. Naplníme je připravenou směsí a zaklopíme kouskem papriky.
  5. Vložíme naplněné papriky do zapékací mísy, přidáme trochu vody a zakryjeme alobalem.
  6. Papriky pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, než jsou papriky měkké.
  7. Před podáváním můžeme ozdobit lístky petržele nebo máty. Podáváme s rýží nebo chlébem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *