28. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Svíčková s brusinkami a knedlíkem je tradiční české jídlo plné lahodné chuti. Vychutnejte si jemně uzenou svíčkovou omáčku s osvěžujícími brusinkami a křupavými knedlíky. Recept, který potěší celou rodinu a zaručeně vás dostane do vánoční nálady! Sledujte podrobný postup na přípravu tohoto lahodného jídla a pořiďte si ingredience na náš web!
Suroviny:
- 600g hovězího masa na svíčkovou
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 3 petržele
- 200g brusinek
- 200ml smetany ke šlehání
- 200ml vývaru
- olej
- sůl, pepř, majoránka
Postup:
- Nejprve osmahneme na pánvi nasekanou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev a petržel.
- Přidáme na kostičky pokrájené hovězí maso a opečeme ze všech stran.
- Poté zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř a majoránku a dusíme přibližně 1,5 hodiny pod pokličkou, dokud maso nebude měkké.
- V dalším hrnci si uvaříme houskový knedlík.
- Brusinky osmažíme na pánvi a přidáme je do hotové omáčky.
- Smetanu přilijeme do omáčky, necháme zahřát a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Hotovou svíčkovou podáváme s knedlíkem a ozdobíme brusinkami.