28. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hrnec s vepřovým masem a knedlíkem je tradiční české jídlo plné chutí a vůní. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak připravit lahodné maso s omáčkou a měkkými knedlíky. Nechte se unést vůní domova a uvařte si toto lahodné jídlo pro celou rodinu!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
- 500ml vývaru
- 100ml smetany ke šlehání
Postup
- Na menší kousky nakrájejte maso, cibuli, mrkev a petržel.
- Na oleji osmahněte cibuli, přidejte maso a restujte, dokud maso nepozměkne.
- Přidejte nakrájenou zeleninu, posypejte moukou, paprikou, kmínem, solí a pepřem. Promíchejte.
- Zalijte vývarem a dusíme zhruba 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Poté přidejte smetanu, promíchejte a nechte probublat.
- Podávejte s domácími knedlíky.