28. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Hrnec s vepřovým masem a knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hrnec s vepřovým⁣ masem a knedlíkem je⁣ tradiční české ⁣jídlo plné chutí a‍ vůní. ‍Naše‍ receptura⁤ vám‌ krok za krokem ukáže, jak připravit lahodné maso s omáčkou⁢ a měkkými knedlíky. Nechte se‌ unést vůní domova a uvařte si ⁣toto lahodné jídlo pro celou ‌rodinu!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké ⁢mouky
  • 1 lžička ‌mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř
  • 500ml⁣ vývaru
  • 100ml ‍smetany ke šlehání

Postup

  1. Na menší kousky‍ nakrájejte maso, ⁣cibuli, mrkev​ a petržel.
  2. Na oleji osmahněte cibuli,⁤ přidejte maso a restujte, ⁤dokud maso nepozměkne.
  3. Přidejte nakrájenou zeleninu, posypejte ‍moukou, paprikou, kmínem, ⁤solí⁤ a pepřem. ⁢Promíchejte.
  4. Zalijte vývarem a dusíme zhruba‌ 1 ‌hodinu, ‌dokud‍ maso není‍ měkké.
  5. Poté přidejte smetanu, promíchejte a nechte⁤ probublat.
  6. Podávejte ⁤s domácími knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *