28. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Recept na pečený bůček se zelím
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Vyzkoušejte náš recept na lahodný pečený bůček se zelím,⁤ který rozproudí vůně i⁣ chuťové buňky.‌ Tento tradiční český pokrm přináší dokonalou kombinaci křupavého bůčku a ⁤jemně nakyslého zelí. Pečený ⁢bůček ‍se zelím ​je skvělou volbou pro každou‌ příležitost, stačí ⁣si jen připravit náš recept ‌a užívat si plného chuti.

Suroviny

  • 1 kg bůčku
  • 1​ hlávka zelí
  • 4 ⁤stroužky​ česneku
  • 3 cibule
  • koření podle chuti (sůl, pepř, kmín)
  • olej na ‌pečení

Postup

  1. Nejprve si připravíme ‌ingredience – nakrájíme bůček na plátky, zelí‍ na nudličky, cibuli​ a česnek na drobno.
  2. Bůček ​osolíme, opepříme ⁤a podle chuti zamícháme koření.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej⁤ a osmažíme bůček z obou stran, dokud není krásně zlatý.
  4. Přidáme⁢ cibuli a česnek a​ necháme osmažit do zlatova.
  5. Přidáme zelí a ⁢dusíme pod pokličkou, dokud zelí nezměkne.
  6. Případně dochutíme kořením podle chuti a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *