28. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jjigae s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jjigae s hovězím masem je korejská pikantní polévka plná chuti a živých bakterií z kvašené zelnaté směsi kimchi. Tento recept kombinuje hovězí maso s čerstvým kimchi a dalšími lahodnými ingrediencemi, aby vám přinesl autentickou chuť Koreje. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a okořeňte svůj jídelníček novými chutěmi a vůněmi.

Suroviny

  • 300g hovězího masa (řez magra)
  • 300g kimchi
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 l vody
  • hovězí vývar
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené hovězí maso a restujte dozlatova.
  3. Přidejte kimchi a restujte dalších pár minut.
  4. Přilijte vodu a hovězí vývar, přidejte sójovou omáčku a cukr. Vařte asi 20 minut.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujte s vařenou rýží a jemně nasekanou zelenou cibulkou na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *