28. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo – vepřo knedlo zelo se. Tento lahodný pokrm se skládá z vepřového masa, knedlíků a zelí. Naučte se, jak ho připravit krok za krokem a pochutnejte si na skvělé chuti české kuchyně.
Suroviny
- 600g vepřového masa
- 400g knedlíků
- 500g zelí
- sůl
- pepř
- kůra z 1 citronu
- majoránka
- olej na smažení
Postup
- Maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- V hrnci svaříme zelí s kůrou z citronu, přidáme trochu vody a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- Knedlíky uvaříme podle návodu.
- Nakrájené maso osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- Přidáme majoránku, zalijeme trochou vody a dusíme asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Suroviny podáváme spolu a můžeme posypat nasekanou petrželkou.