28. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské lasagne se špenátem a houbovým ragú
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte veganskou verzi tradiční italské lahůdky s tímto receptem na lahodné veganské lasagne se špenátem a houbovým ragú. Chutné a zdravé jídlo, které potěší každého milovníka lasagní. Naplňte svůj talíř chutí zeleniny, hub a bylinek s tímto lahodným pokrmem.

Suroviny

  • 200 g lasagníových těstovin
  • 300 g špenátu
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 400 ml rostlinné smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi opražte nakrájenou cibuli se stroužky česneku na olivovém oleji.
  2. Přidejte na plátky nakrájené žampiony a restujte je do měkka.
  3. Přidejte nakrájený špenát, rajčata z konzervy, oregano a vařte asi 10 minut.
  4. Přilijte rostlinnou smetanu a nechte začít vařit.
  5. Mezitím si připravte lasagníové těstoviny podle návodu na obalu.
  6. Vymažte pekáč olejem, vložte první vrstvu těstovin, nasypte houbové ragú a opakujte, dokud nedosíte zdroj materiálu.
  7. Poslední vrstvu zakončete těstovinami a houbovým ragúm.
  8. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
  9. Hotové lasagne můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *