28. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte veganskou verzi tradiční italské lahůdky s tímto receptem na lahodné veganské lasagne se špenátem a houbovým ragú. Chutné a zdravé jídlo, které potěší každého milovníka lasagní. Naplňte svůj talíř chutí zeleniny, hub a bylinek s tímto lahodným pokrmem.
Suroviny
- 200 g lasagníových těstovin
- 300 g špenátu
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčat z konzervy
- 400 ml rostlinné smetany
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi opražte nakrájenou cibuli se stroužky česneku na olivovém oleji.
- Přidejte na plátky nakrájené žampiony a restujte je do měkka.
- Přidejte nakrájený špenát, rajčata z konzervy, oregano a vařte asi 10 minut.
- Přilijte rostlinnou smetanu a nechte začít vařit.
- Mezitím si připravte lasagníové těstoviny podle návodu na obalu.
- Vymažte pekáč olejem, vložte první vrstvu těstovin, nasypte houbové ragú a opakujte, dokud nedosíte zdroj materiálu.
- Poslední vrstvu zakončete těstovinami a houbovým ragúm.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
- Hotové lasagne můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo bazalkou.