28. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokud milujete japonskou kuchyni, vyzkoušejte lahodnou ryžovou mísu s katsu kare omáčkou. Tento tradiční japonský pokrm spojuje křupavé plátky vepřového, teplou rýži a bohatou kare omáčku. Vychutnejte si exotickou chuť v pohodlí vašeho domova a podpořte vaši chuťovku novými vjemy! S receptem na katsu kare rice bowl se můžete snadno vydat na gastronomickou cestu do Japonska.
Suroviny
- 250g rýže sushi
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce japonského kari koření
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a restujte je dozlatova.
- Přidejte kari koření, sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr a promíchejte.
- Restujte asi 5 minut, dokud se všechny přísady spojí.
- Na talíře rozdělte uvařenou rýži a na ni položte směs kuřecího masa a zeleniny.
- Podávejte teplé. Dobrou chuť!