28. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Katsu kare rice bowl
zdroj: Recepty 24/7

Pokud milujete japonskou kuchyni, vyzkoušejte lahodnou ryžovou mísu s katsu kare omáčkou. Tento tradiční japonský pokrm spojuje křupavé plátky vepřového, teplou rýži a bohatou kare omáčku. Vychutnejte si exotickou chuť v pohodlí vašeho domova a podpořte vaši chuťovku novými vjemy! S receptem na katsu kare rice bowl se můžete snadno vydat na gastronomickou cestu do Japonska.

Suroviny

  • 250g rýže sushi
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce japonského kari koření
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
  3. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a restujte je dozlatova.
  4. Přidejte kari koření, sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr a promíchejte.
  5. Restujte asi 5 minut, dokud se všechny přísady spojí.
  6. Na talíře rozdělte uvařenou rýži a na ni položte směs kuřecího masa a zeleniny.
  7. Podávejte teplé. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *