28. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutné máslové kuře s šťavnatou rýží je dokonalý recept pro rychlý a lahodný oběd či večeři. Jednoduché a přesto tak bohaté na chuť, že si po nich lidé budou jisti, že máte v rukávu něco speciálního. Sledujte náš krok za krokem a uvidíte, že vaření může být snadné i když se zdá složité. Naše receptura vás průvodit spíše nádhernou vůní a ochutnávkou toho, co vaření je přímější, potřebujete pouze správný recept a pár základních surovin. Tento krémový máslový kuře s kvalitní rýží překvapí chuťové buňky.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 100 g másla
- sůl a pepř podle chuti
- 2 hrnky bílé rýže
- 3 hrnky vody
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme kuřecí prsa. Očistíme je, osolíme a opepříme z obou stran.
- Rozpálíme na pánvi olivový olej a opečeme kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Poté je odložíme stranou.
- V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme rýži. Mícháme, dokud rýže nezačne lehce křupat.
- Přilijeme vodu, osolíme a necháme vařit pod pokličkou asi 15 minut, nebo dokud voda nevypaří.
- V této době si můžeme připravit omáčku. Ve stejném hrnci, kde jsme vařili rýži, rozehřejeme máslo.
- Přidáme koření podle chuti (např. petržel, tymián, oregano) a smažíme krátce.
- Nakonec vložíme kuřecí prsa zpět do omáčky a necháme chvíli prohřát.
- Podáváme s horkou, šťavnatou rýží. Dobrou chuť!