28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a smetanou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na rizoto s houbami a smetanou, které dokonale spojuje krémovou texturu rizota s intenzivní chutí hub a lahodnou přídavkem smetany. Tento jednoduchý recept bude skvělou volbou pro milovníky rizota i houb. Zkuste ho dnes a užijte si skvělou chuť!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 200g hub (šampióny, žampionovky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 100ml bílého vína
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • čerstvý petržel
  • sůl, pepř
  • vegeta nebo zeleninový vývar

Postup

  1. Na pánvi rozpalte máslo a olej a osmahněte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přisypte rýži a restujte do zlatova.
  4. Přilijte víno a nechte vypařit.
  5. Postupně přilévejte vývar a vařte za neustálého míchání, dokud rýže nebude měkká, ale stále s lehkou al dente chutí.
  6. Přilijte smetanu, promíchejte a krátce povřejte. Osolte, opeprte a přidejte vegetu podle chuti.
  7. Podávejte posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *