27. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné těstoviny penne carbonara s křupavou pancettou na italský způsob. Tento recept vás okouzlí jednoduchostí a bohatou chutí této klasické italské speciality. Bon appétit!
Suroviny
- 250g penne těstovin
- 100g pancetty
- 2 vejce
- 50g parmazánu
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
- olivový olej
Postup
- Uvařte penne podle pokynů na obalu a nechte odstát.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou pancettu, dokud není křupavá.
- V misce smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán, čerstvě mletý černý pepř a špetku soli.
- Penne sceďte a přidejte je do pánve s pancettou. Dobře promíchejte.
- Přidejte směs se vejci a opatrně zamíchejte, dokud se omáčka nespojí a neztuhně.
- Podávejte okamžitě posypané dalším parmazánem a čerstvým černým pepřem.