27. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajskou omáčku s bazalkou, která dodá vašim těstovinám neodolatelnou chuť a vůni. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a určitě si ho zamilujete celá rodina. Základem je čerstvý rajčatový základ s přídavkem aromatické bazalky, která dodá omáčce svěžest a výraznou chuť. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a užijte si skutečný kulinářský zážitek doma.
Suroviny
- 400 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nasekanou cibuli a orestujte dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a krátce restujte.
- Přidejte nakrájenou papriku a rajčata a nechte dusit asi 15 minut.
- Přidejte nasekanou bazalku a promíchejte.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte teplou s těstovinami nebo rýží.