Naše recept na indickou mrkvovou halvu se skořicí je skvělým způsobem, jak si vychutnat tradiční indický sladký pokrm doma. Tato lahodná dezertní pochoutka kombinuje sladké mrkve s aromatickou skořicí a lahodnými kořeněnými přísadami. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky exotickými chutěmi Indie!
Suroviny
- 500g mrkve
- 1 šálek mléka
- 1 šálek cukru
- 4 lžíce másla
- 1 lžička skořice
- 1/2 šálek mletých mandlí
- 1/2 šálek rozinek
Postup
- Oloupejte a nastrouhejte mrkev na jemném struhadle.
- V hrnci smíchejte nastrouhanou mrkev s mlékem a vařte na mírném ohni až do změknutí.
- Přidejte cukr, máslo, skořici, mleté mandle a rozinky a vařte stále mícháním, dokud hmota nezhustne a nezačne se odlepovat od hrnce.
- Přendejte halvu do formy a nechte vychladnout.
- Po vychladnutí nakrájejte na kousky a podávejte jako dezert.