Naše recept na indickou mrkvovou halvu se skořicí je skvělým způsobem, jak si vychutnat tradiční indický sladký pokrm doma. Tato lahodná dezertní pochoutka kombinuje sladké mrkve s aromatickou skořicí a lahodnými kořeněnými přísadami. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky exotickými chutěmi Indie!

Suroviny

  • 500g mrkve
  • 1 šálek mléka
  • 1 šálek cukru
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 šálek mletých mandlí
  • 1/2 šálek rozinek

Postup

  1. Oloupejte a nastrouhejte mrkev na jemném struhadle.
  2. V hrnci smíchejte nastrouhanou mrkev s mlékem a vařte na mírném ohni až do změknutí.
  3. Přidejte cukr, máslo, skořici, mleté mandle a rozinky a vařte stále mícháním, dokud hmota nezhustne a nezačne se odlepovat od hrnce.
  4. Přendejte halvu do formy a nechte vychladnout.
  5. Po vychladnutí nakrájejte na kousky a podávejte jako dezert.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *