27. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kebab s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí kebab s rýží, který vám bude chutnat! Jednoduché a rychlé jídlo, které potěší celou rodinu. Nechte se inspirovat a připravte si tento lahodný pokrm plný chutí a vůní.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kousky
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 2 papriky nakrájené na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 200g vařené rýže
  • Na podávání: plátky citronu, čerstvá petrželka

Postup

  1. Na jehněčí maso posypte kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli do zlatova.
  3. Přidejte papriky a restujte dalších pár minut.
  4. Přidejte marinované jehněčí maso a restujte až dozlatova a maso je propečené.
  5. Smažte rýži na pánvi a podávejte se jehněčím kebabem.
  6. Podávejte s plátky citronu a nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *