27. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí kebab s rýží, který vám bude chutnat! Jednoduché a rychlé jídlo, které potěší celou rodinu. Nechte se inspirovat a připravte si tento lahodný pokrm plný chutí a vůní.
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kousky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 papriky nakrájené na kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- 200g vařené rýže
- Na podávání: plátky citronu, čerstvá petrželka
Postup
- Na jehněčí maso posypte kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli do zlatova.
- Přidejte papriky a restujte dalších pár minut.
- Přidejte marinované jehněčí maso a restujte až dozlatova a maso je propečené.
- Smažte rýži na pánvi a podávejte se jehněčím kebabem.
- Podávejte s plátky citronu a nasekanou petrželkou.