27. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s knedlíkem a špenátem je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka domácí kuchyně. Výtečně uvařené hovězí maso s měkkými knedlíky a osvěžujícím špenátem vytvoří lahodnou kombinaci chutí. Připravte si tento jednoduchý recept a zkuste ho doma!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 500g špenátu
- 4 ks knedlíků
- sůl, pepř, kmín
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky a osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- V rendlíku rozehřejeme olej a maso zprudka osmažíme ze všech stran.
- Přidáme vodu tak, aby maso bylo ponořené a dusíme, dokud není měkké a měla se udělat omáčka.
- V dalším hrnci uvaříme knedlíky podle návodu na obalu.
- Špenát důkladně omyjeme a spaříme vroucí vodou nebo osmahneme na pánvi.
- Hotové hovězí maso s omáčkou podáváme s knedlíkem a špenátem.