27. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí s knedlíkem a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s⁢ knedlíkem a špenátem ⁢je‍ tradiční české jídlo, které⁣ potěší ⁤každého milovníka domácí kuchyně. Výtečně uvařené hovězí maso ​s měkkými ⁣knedlíky​ a osvěžujícím špenátem vytvoří lahodnou kombinaci chutí. ⁣Připravte‌ si tento jednoduchý ⁢recept ⁢a zkuste ho⁢ doma!

Suroviny

  • 500g hovězího ​masa
  • 500g⁢ špenátu
  • 4 ks knedlíků
  • sůl, pepř, kmín
  • olej ⁢na ‌smažení

Postup

  1. Nejprve si maso omyjeme, nakrájíme na menší⁤ kousky a ⁤osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
  2. V ⁢rendlíku rozehřejeme olej a ⁣maso ‍zprudka osmažíme ze⁤ všech stran.
  3. Přidáme vodu tak, aby ‌maso bylo ponořené a dusíme, dokud ‍není měkké ⁢a měla⁣ se udělat omáčka.
  4. V⁢ dalším hrnci uvaříme knedlíky podle návodu na obalu.
  5. Špenát důkladně ‌omyjeme ⁣a spaříme ‍vroucí vodou nebo osmahneme na⁢ pánvi.
  6. Hotové‌ hovězí maso s omáčkou ⁤podáváme⁣ s knedlíkem ⁢a špenátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *