27. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na klasické uzené vepřové s domácími knedlíky. Skvělá kombinace jemně uzeného masa s lahodnými knedlíky, které si můžete připravit snadno i doma. Neodolatelně chutné jídlo, které potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. S naším receptem si pochutnáte na vynikajícím pokrmu plném výrazné chuti a autentického domácího rázu. Zkuste ho vytvořit i vy a nechte se unést lahodnou kombinací uzeného masa a šťavnatých knedlíků!
Suroviny
- 500g uzeného vepřového masa
- 200g hladké mouky
- 100g brambor
- 1 vejce
- sůl, pepř, kmín
- olej na smažení
Postup
- Ve velkém hrnci uvařte uzené maso ve vodě s kmínem a pepřem, dokud není měkké. Poté ho vyjměte z vody a nechte vychladnout.
- Oloupejte brambory, uvařte je, sceďte a rozmělněte na kaši.
- Přidejte bramborovou kaši do hladké mouky, přidejte vejce a sůl a hněte těsto. Nechte odpočinout alespoň 30 minut.
- Vytvarujte z těsta knedlíky a vařte je ve vařící osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Maso nakrájejte na plátky a osmažte na oleji dozlatova.
- Smažené maso podávejte s bramborovými knedlíky.