27. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Knedlo zelo vepřo knedlo zelo, tradiční české jídlo, které si zamilují všichni milovníci klasické české kuchyně. Připravte si domácí přípravek knedlíků a vepřového masa se zelím podle jednoduchého receptu a pochoutejte se lahodnou lahůdkou plnou chuti a tradice. Buďte jako profíci v kuchařském umění a uvařte si skvělý oběd nebo večeři pro svou rodinu a přátele. S tímto receptem nešlápnete vedle! Zkuste ho hned.
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- 1 kg zelí
- 500 g brambor
- 2 cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- koprová nať
- olej nebo sádlo
Postup
- Nejprve si obalíme nakrájené vepřové maso v mouce a opečeme na pánvi.
- Přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova.
- Přidáme na drobně nakrájené zelí a smažíme do měkka.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou, dokud se brambory neudusí.
- Přidáme na drobně nasekanou koprovou nať, osolíme a opepříme podle chuti.
- Knedlo zelo vepřo knedlo zelo je hotovo!