27. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuřecí tagine s meruňkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční marocké jídlo – kuřecí tagine s meruňkami. Tato chutná kombinace kuřecího masa, sladkých meruněk a aromatických koření vám rozhodně zvedne náladu. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm krok za krokem a okusit exotickou chuť Orientu přímo u vás doma.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na plátky
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 400g meruněk, bez pecky, nakrájených na poloviny
  • 400ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte v něm cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a orestujte ho z obou stran dozlatova.
  3. Přidejte papriky a promíchejte.
  4. Přidejte všechny koření a opět promíchejte.
  5. Přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu.
  6. Snížte plamen, přiklopte poklicí a nechte dusit 30 minut.
  7. Přidejte nakrájené meruňky a nechte vařit dalších 10 minut.
  8. Případně dochuťte solí a pepřem.
  9. Podávejte s plackou nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *