27. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční marocké jídlo – kuřecí tagine s meruňkami. Tato chutná kombinace kuřecího masa, sladkých meruněk a aromatických koření vám rozhodně zvedne náladu. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm krok za krokem a okusit exotickou chuť Orientu přímo u vás doma.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mleté kurkumy
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky mletého kmínu
- 400g meruněk, bez pecky, nakrájených na poloviny
- 400ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte v něm cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho z obou stran dozlatova.
- Přidejte papriky a promíchejte.
- Přidejte všechny koření a opět promíchejte.
- Přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu.
- Snížte plamen, přiklopte poklicí a nechte dusit 30 minut.
- Přidejte nakrájené meruňky a nechte vařit dalších 10 minut.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s plackou nebo rýží.