27. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s brynadlem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou polévku s křupavým brynadlem. Tento tradiční český recept je jednoduchý, chutný a zasytí celou rodinu. Podávejte s křupavým chlebem nebo čerstvou bylinkou na ozdobu. Bon appétit!

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř
  • čerstvá bazalka
  • 100 g brynadle

Postup

  1. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a osmažte je asi 5 minut. Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit asi 20 minut.
  4. Poté rajčata rozmixujte na hladkou konzistenci a dochuťte cukrem, solí a pepřem.
  5. Na pánvi osmažte brynadle, dokud není křupavé.
  6. Servírujte rajčatovou polévku posypanou brynadlem a ozdobenou čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *