27. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou polévku s křupavým brynadlem. Tento tradiční český recept je jednoduchý, chutný a zasytí celou rodinu. Podávejte s křupavým chlebem nebo čerstvou bylinkou na ozdobu. Bon appétit!
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
- 100 g brynadle
Postup
- Rajčata oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájená rajčata a osmažte je asi 5 minut. Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit asi 20 minut.
- Poté rajčata rozmixujte na hladkou konzistenci a dochuťte cukrem, solí a pepřem.
- Na pánvi osmažte brynadle, dokud není křupavé.
- Servírujte rajčatovou polévku posypanou brynadlem a ozdobenou čerstvou bazalkou.