27. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéské masové kuličky
zdroj: Recepty 24/7

Bakso je tradiční indonéské jídlo, které se skládá z masových kuliček podávaných v aromatické polévce. Tento recept vás naučí připravit lahodné bakso kuličky doma. Podívejte se, jak jednoduché je připravit tyto lahodné masové kuličky a dopřejte si autentickou chuť Indonésie.

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 vejce
  • 100g škrobu (tapiokový nebo bramborový)
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 100g rýže
  • Sója omáčka podle chuti
  • Koriandr a petržel na ozdobu

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso s nasekaným česnekem, cibulí, solí, pepřem, cukrem, vejcem a škrobem. Vytvořte z této směsi malé kuličky.
  2. V hrnci přiveďte k varu hovězí vývar a přidejte rýži. Vařte rýži podle návodu na obalu.
  3. Přidejte kuličky masa do vroucího vývaru a vařte asi 10-15 minut, dokud nejsou kuličky uvařené.
  4. Servírujte bakso společně s rýží a dochuťte sójovou omáčkou. Posypte nasekaným koriandrem a petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *