27. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné libanonské jídlo Kibbeh s jehněčím masem, které spojuje mleté maso, bulgur a aromatické koření. Tento recept zaručeně potěší vaše chuťové buňky a přenese vás přímo do Orientu. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělou lahůdku pro celou rodinu!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 1 šálek bulguru
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
Postup
- Nejdříve připravte bulgur podle návodu na obalu.
- Nasekejte cibuli na jemné kousky a smíchejte s mletým masem, bulgurem, olivovým olejem a kořením.
- Směs důkladně prohněťte, aby se všechny chutě spojily.
- Formujte malé kuličky z masa a opatrně je rozetřete na placičky.
- Pokud chcete, můžete kibbeh smažit v horkém oleji nebo péct v troubě.
- Podávejte s hummusem nebo jogurtem a čerstvými bylinkami.