27. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh s jehněčím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné libanonské jídlo Kibbeh s jehněčím masem, které spojuje mleté maso, bulgur a aromatické koření. Tento recept zaručeně potěší vaše chuťové buňky a přenese vás přímo do Orientu. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělou lahůdku pro celou rodinu!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 1 šálek bulguru
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře

Postup

  1. Nejdříve připravte bulgur podle návodu na obalu.
  2. Nasekejte cibuli na jemné kousky a smíchejte s mletým masem, bulgurem, olivovým olejem a kořením.
  3. Směs důkladně prohněťte, aby se všechny chutě spojily.
  4. Formujte malé kuličky z masa a opatrně je rozetřete na placičky.
  5. Pokud chcete, můžete kibbeh smažit v horkém oleji nebo péct v troubě.
  6. Podávejte s hummusem nebo jogurtem a čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *