27. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi a tartufo.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na italské rizoto s houbami a černým lanýžem. To nejlepší z italské kuchyně přímo na vašem talíři! S námi bude vaše večeře nezapomenutelná. Vyzkoušejte náš recept a užijte si jedinečnou chuť hříbkového rizota s lahodným aroma tartufu.

Suroviny:

  • 200g rýže Arborio
  • 200g smetany na vaření
  • 100g houbového mixu (sušené houby namočené ve vodě)
  • 50g krájeného čerstvého žampiónu
  • 50g máslo
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50ml bílého vína
  • sůl, pepř
  • čerstvě nastrouhaný parmazán
  • čerstvé lístky šalvěje
  • čerstvé kousky tartufu (dle chuti)

Postup:

  1. Nejprve si připravíme houbový vývar – houby zalijeme horkou vodou a necháme louhovat.
  2. V hrnci rozpustíme máslo a na něm na středním plameni osmahneme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidáme nakrájený žampión a osmažíme.
  4. Přidáme rýži a necháme cca 1 minutu provařit.
  5. Po chvíli zalijeme bílým vínem a necháme vypařit.
  6. Postupně přiléváme houbový vývar a neustále mícháme, dokud rýže nevyvaří veškerou tekutinu.
  7. Po chvíli zalijeme smetanou a necháme provařit a dochutíme solí a pepřem.
  8. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, lístky šalvěje a kousky tartufu.
  9. Smažíme na mírném plameni, dokud směs není krémová a rýže je al dente.
  10. Servírujeme posypané parmazánem a ozdobené šalvějovými lístky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *