27. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na italské rizoto s houbami a černým lanýžem. To nejlepší z italské kuchyně přímo na vašem talíři! S námi bude vaše večeře nezapomenutelná. Vyzkoušejte náš recept a užijte si jedinečnou chuť hříbkového rizota s lahodným aroma tartufu.
Suroviny:
- 200g rýže Arborio
- 200g smetany na vaření
- 100g houbového mixu (sušené houby namočené ve vodě)
- 50g krájeného čerstvého žampiónu
- 50g máslo
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 50ml bílého vína
- sůl, pepř
- čerstvě nastrouhaný parmazán
- čerstvé lístky šalvěje
- čerstvé kousky tartufu (dle chuti)
Postup:
- Nejprve si připravíme houbový vývar – houby zalijeme horkou vodou a necháme louhovat.
- V hrnci rozpustíme máslo a na něm na středním plameni osmahneme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájený žampión a osmažíme.
- Přidáme rýži a necháme cca 1 minutu provařit.
- Po chvíli zalijeme bílým vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme houbový vývar a neustále mícháme, dokud rýže nevyvaří veškerou tekutinu.
- Po chvíli zalijeme smetanou a necháme provařit a dochutíme solí a pepřem.
- Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, lístky šalvěje a kousky tartufu.
- Smažíme na mírném plameni, dokud směs není krémová a rýže je al dente.
- Servírujeme posypané parmazánem a ozdobené šalvějovými lístky.