27. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuře s máslem a cizrnou, který vám zaručeně zvedne náladu. Křupavá kuřecí kůže, šťavnaté maso a chuťová exploze cizrny s máslem vytvoří skvělou kombinaci. Nechte se okouzlit jednoduchostí přípravy a lahodností tohoto pokrmu. Sledujte náš recept a získejte inspiraci na nové chutě do vaší kuchyně.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 100g másla
- 400g cizrny (odpuštěné)
- sůl, pepř
- česnek, petržel
- olivový olej
Postup
- Nejprve si osušte kuřecí prsa a osolte je a opepřete.
- Ohřejte pánvičku s olivovým olejem a na ní osmažte prsa z obou stran dozlatova.
- V druhé pánvi rozehřejte máslo, přidejte oloupaný a nakrájený česnek a promíchejte.
- Přidejte cizrnu a nechte vše krátce zpěnit. Přidejte na malé kostičky nakrájenou petržel a dochuťte solí a pepřem.
- Smažená kuřata položte na talíř a zalijte cizrňovou směsí z pánve. Podávejte s vařeným bramborem nebo rýží.