27. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské kung pao tofu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte fantastický veganský recept na kung pao tofu plný exotických chutí a křupavých textur. Tento lahodný pokrm je plný zeleniny, tofu a sladko-pikantní omáčky, která vás okouzlí na první ochutnání. Získejte recept a připravte si chuťovou lahůdku pro vegetariány i nevegetariány!

Suroviny

  • 250g tofu
  • 2 až 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 pórek
  • 1 paprika
  • 1 palička stonkového celeru
  • 1 palička mrkve
  • 1/4 šálku arašídů
  • 1 česneková stroužek
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 1 lžička octa
  • 1 lžíce třtinového cukru

Postup

  1. Nejprve tofu nakrájejte na drobné kostičky a marinujte v sójové omáčce smíchané s kukuřičným škrobem.
  2. Na pánvi zahřejte olej a osmahněte tofu, dokud není zlatě hnědé. Poté odložte stranou.
  3. Do pánve přidejte nakrájenou zeleninu (pórek, papriku, stonkový celer a mrkev) a restujte do změknutí.
  4. Přidejte nakrájený česnek, strouhaný zázvor, chilli omáčku, ocet, cukr a opět restujte.
  5. Navraťte tofu zpět do pánve a promíchejte se zeleninou a omáčkou.
  6. Na závěr přidejte arašídy a nechte krátce prohřát.
  7. Servírujte s rýží nebo čínskými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *