27. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte fantastický veganský recept na kung pao tofu plný exotických chutí a křupavých textur. Tento lahodný pokrm je plný zeleniny, tofu a sladko-pikantní omáčky, která vás okouzlí na první ochutnání. Získejte recept a připravte si chuťovou lahůdku pro vegetariány i nevegetariány!
Suroviny
- 250g tofu
- 2 až 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce oleje
- 1 pórek
- 1 paprika
- 1 palička stonkového celeru
- 1 palička mrkve
- 1/4 šálku arašídů
- 1 česneková stroužek
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 lžička chilli omáčky
- 1 lžička octa
- 1 lžíce třtinového cukru
Postup
- Nejprve tofu nakrájejte na drobné kostičky a marinujte v sójové omáčce smíchané s kukuřičným škrobem.
- Na pánvi zahřejte olej a osmahněte tofu, dokud není zlatě hnědé. Poté odložte stranou.
- Do pánve přidejte nakrájenou zeleninu (pórek, papriku, stonkový celer a mrkev) a restujte do změknutí.
- Přidejte nakrájený česnek, strouhaný zázvor, chilli omáčku, ocet, cukr a opět restujte.
- Navraťte tofu zpět do pánve a promíchejte se zeleninou a omáčkou.
- Na závěr přidejte arašídy a nechte krátce prohřát.
- Servírujte s rýží nebo čínskými nudlemi.