27. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejský kimchi je tradiční pikantní kvašená pochoutka z čínského zelí, chilli papriček a dalších vybraných surovin. Naučte se, jak si vyrobit domácí kimchi a přidejte do své kuchyně trochu korejského koření. 🌶️🥢 #kimchi #korejskákuchyně #recepty
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 jablko
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce korejského chilli prášku
- 1 lžíce sójové omáčky
Postup
- Na začátku si připravte všechny suroviny.
- Čínské zelí omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli, česnek, mrkev a jablko nakrájejte na tenké plátky.
- V míse smíchejte čínské zelí, cibuli, česnek, mrkev a jablko.
- Přidejte do misky sůl, cukr, chilli prášek a sójovou omáčku.
- Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily a byly pokryty kořením.
- Přendejte směs do skleněné nádoby a zakryjte. Nechte fermentovat alespoň 2-3 dny při pokojové teplotě.
- Poté můžete kimchi přemístit do lednice, kde se ještě více zkvasí a získá na chuti.