27. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – korejský pikantní kvašený zelí.
zdroj: Recepty 24/7

Korejský kimchi je tradiční pikantní kvašená pochoutka z čínského zelí, chilli papriček a dalších vybraných surovin. Naučte se, jak si vyrobit domácí kimchi a přidejte do své kuchyně trochu korejského koření. 🌶️🥢 #kimchi #korejskákuchyně #recepty

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 jablko
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce korejského chilli prášku
  • 1 lžíce sójové omáčky

Postup

  1. Na začátku si připravte všechny suroviny.
  2. Čínské zelí omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Cibuli, česnek, mrkev a jablko nakrájejte na tenké plátky.
  4. V míse smíchejte čínské zelí, cibuli, česnek, mrkev a jablko.
  5. Přidejte do misky sůl, cukr, chilli prášek a sójovou omáčku.
  6. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily a byly pokryty kořením.
  7. Přendejte směs do skleněné nádoby a zakryjte. Nechte fermentovat alespoň 2-3 dny při pokojové teplotě.
  8. Poté můžete kimchi přemístit do lednice, kde se ještě více zkvasí a získá na chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *