26. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí verzi oblíbené indické lahůdky – sýrovou tikka masala placku. Tato chutná a sytá vegetariánská varianta kombinuje křupavou placku s bohatou omáčkou plnou koření a aromatického sýra. Ideální pokrm pro milovníky exotických chutí! S naším receptem ji snadno připravíte i doma. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 200g sýra na grilování
- 200g smetany ke šlehání
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce tikka masala koření
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si opečeme nakrájenou cibuli a česnek na oleji.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa na menší kousky a necháme uvařit.
- Přidáme tikka masala koření a promícháme.
- Přidáme na kostičky nakrájený sýr a smetanu ke šlehání.
- Necháme provařit do husté konzistence a dochutíme solí a pepřem.
- Sýrovou tikka masala směs podáváme s rýží nebo na placi. Dobrou chuť!