26. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Lahodný recept na domácí ramen s masem a vejci, který vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Vyzkoušejte tento japonský klasik, který vám zaručeně zahřeje duši i tělo.
Suroviny
- 200g ramen nudlí
- 400g hovězího masa
- 4 vejce
- 4 hrnky hovězího vývaru
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička medu
- nakrájená zelenina podle chuti (mrkev, kukuřice, cibule)
Postup
- Na pánvi si osmahneme nakrájený česnek
- Přidáme nakrájené maso a osmahneme dozlatista
- Přilijeme vývar a necháme vařit do změknutí masa
- V jiném hrnci uvaříme vejce natvrdo a oloupeme je
- Připravíme ramen nudle podle návodu na obalu
- Přidáme vejce k masu a necháme provařit
- Do vývaru přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej a med
- V misce rozdělíme nudle, zalijeme horkým vývarem s masem a vejci
- Přidáme nakrájenou zeleninu a podáváme