26. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí piccata s citronem a kapary je skvělá italská specialita, která okoření váš jídelníček. Křehké plátky kuřecího masa jsou osmaženy v citronové omáčce s dochucením kapary, což vytváří bohatou a osvěžující kombinaci chutí. Tento recept je rychlý, jednoduchý a plný lahodných zážitků pro vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 2 kuřecí prsní řízky
- 1 citron
- 2 lžíce kaparů
- 1/2 šálku mouky
- 2 lžíce másla
- 1/2 šálku bílého vína
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve naklepeme kuřecí řízky do požadované tloušťky.
- Omyjeme citron a nakrájíme ho na plátky.
- Ve velké pánvi rozehřejeme máslo.
- Obalíme naklepávaček řízky v mouce a opečeme je dozlatova z obou stran.
- Přidáme na plátky nakrájený citron a kapary. Podlijeme bílým vínem.
- Necháme provařit asi 5 minut, než omáčka zhoustne.
- Pokud je omáčka příliš silná, přidejte trochu vody nebo vývaru.
- Pokud je omáčka příliš řídká, zahustěte ji trochou másla smíchané s moukou.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- S citronovou šťávou pokapejte hotové kuřecí piccaty před podáváním.