26. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Domácí vepřové se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte‍ tento tradiční český recept na domácí‍ vepřové se zelím! Vepřové maso je dusené spolu se sladkým zelím a kořeněno aromatickými bylinkami, výsledkem je lahodný a sytý jídlo, které zahřeje v chladných dnech. S chutným knedlíkem nebo bramborami ‌je tento pokrm skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo oslavu. Sledujte náš jednoduchý⁣ recept a připravte⁤ si ho doma!​

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 1 hlávka zelí
  • 2⁣ cibule
  • 4‍ stroužky česneku
  • olej
  • sůl, ⁣pepř, kmín

Postup

  1. Na oleji osmahneme ⁤na kostičky ‌nakrájené maso.
  2. Přidáme‌ nakrájenou cibuli a povaříme do měkka.
  3. Přidáme na proužky nakrájené zelí a za občasného míchání dusíme do měkka.
  4. Přidáme rozmačkaný česnek, kmín, sůl a pepř podle chuti.
  5. Dusíme ještě cca 10 minut⁣ a hotové⁤ podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *