26. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí korma s rýží a papadam.
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte lahodné indické jehněčí korma s křupavým papadamem a jemnou rýží. Tento exotický recept zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky! Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si jedinečnou gastronomickou zkušenost.

Suroviny

  • 350 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého pepře
  • 200 g rajčat
  • 200 ml vody
  • sůl podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže a papadam na servírování

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem do zlatova.
  4. Přidejte maso a orestujte ho z každé strany.
  5. Přidejte všechny koření (kurkumu, kmín, skořici, koriandr, pepř) a promíchejte.
  6. Přidejte nakrájená rajčata a zalijte vodou.
  7. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte dusit asi 30 minut nebo dokud není maso měkké.
  8. Případně dochuťte solí a podávejte s vařenou rýží a papadamem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *