26. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte autentický vietnamský recept na hovězí polévku Phở Bo plnou lahodného masa, aromatických bylin a koření. S tímto tradičním jídlem si připravte chuťovou explozi přímo z Vietnamu!
Suroviny
- 400 g hovězího masa (nejlépe roštěného)
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kari prášku
- 2 kuličky nového koření
- 1 lžička palmového cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 400 g rýžových nudlí
- čerstvé bylinky (thajská bazalka, koriandr, mátový lístek)
- 1 limetka
- sojová omáčka a hořčice podle chuti
Postup
- Na pánvi opečeme cibuli, hřebíček, koriandrová semínka, skořici, kari prášek a nové koření, dokud nezačnou vůně intenzivně stoupnout.
- Pak přidáme hovězí maso, osmažíme z obou stran, zalijeme vodou a necháme vařit minimálně 1,5 hodiny na mírném ohni.
- Hotový vývar přecedíme a osolíme podle chuti.
- Rýžové nudle přelijeme horkou vodou a necháme chvíli změknout.
- Do talíře nasypeme nudle, naporcujeme hovězí maso a zalijeme vývarem.
- Na talíři si můžeme dozdobit polévku bylinkami, limetkou, sojovou omáčkou a hořčicí.