26. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Phở Bo – Vietnamská hovězí polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte autentický vietnamský recept na hovězí polévku Phở Bo plnou lahodného masa, aromatických bylin a koření. S tímto tradičním jídlem si připravte chuťovou explozi přímo z Vietnamu!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (nejlépe roštěného)
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kari prášku
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 lžička palmového cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 400 g rýžových nudlí
  • čerstvé bylinky (thajská bazalka, koriandr, mátový lístek)
  • 1 limetka
  • sojová omáčka a hořčice podle chuti

Postup

  1. Na pánvi opečeme cibuli, hřebíček, koriandrová semínka, skořici, kari prášek a nové koření, dokud nezačnou vůně intenzivně stoupnout.
  2. Pak přidáme hovězí maso, osmažíme z obou stran, zalijeme vodou a necháme vařit minimálně 1,5 hodiny na mírném ohni.
  3. Hotový vývar přecedíme a osolíme podle chuti.
  4. Rýžové nudle přelijeme horkou vodou a necháme chvíli změknout.
  5. Do talíře nasypeme nudle, naporcujeme hovězí maso a zalijeme vývarem.
  6. Na talíři si můžeme dozdobit polévku bylinkami, limetkou, sojovou omáčkou a hořčicí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *