26. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a šalotkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na krémové a bohaté risotto s houbami a šalotkou. Tento italský pokrm je skvělou volbou pro milovníky plnotučných chutí a jemných aromatických vůní. Vyzkoušejte náš recept a připravte si lahodné risotto jako šéfkuchař!

Suroviny

  • 200g rýže Arborio
  • 200g smíšených hub (žampiony, sušené houby)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nasekaný česnek a šalotku.
  2. Přidáme pokrájené houby a restujeme do měkka.
  3. Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud neabsorbuje olej.
  4. Zalijeme vínem a necháme chvíli vařit, dokud víno nevypaří.
  5. Postupně přiléváme horký vývar, za stálého míchání, dokud rýže nezměkne.
  6. Nakonec vmícháme máslo, osolíme, opepříme a podáváme s nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *