26. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari s jehněčím a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kari s jehněčím a hráškem, které vás okouzlí bohatou kombinací exotických koření a měkkého jehněčího masa. Skvělá volba pro milovníky pikantních pokrmů plných chutí!

Suroviny

  • 400g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 200g mražených hrášků
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme kari koření, promícháme a necháme chvíli restovat.
  4. Přidáme hrášek a zalijeme kokosovým mlékem. Osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Vše necháme vařit na mírném ohni, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
  7. Po finalizaci můžeme pokrm podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *