26. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kari s jehněčím a hráškem, které vás okouzlí bohatou kombinací exotických koření a měkkého jehněčího masa. Skvělá volba pro milovníky pikantních pokrmů plných chutí!
Suroviny
- 400g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 200g mražených hrášků
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
- Přidáme kari koření, promícháme a necháme chvíli restovat.
- Přidáme hrášek a zalijeme kokosovým mlékem. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Vše necháme vařit na mírném ohni, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
- Po finalizaci můžeme pokrm podávat s rýží nebo naan chlebem.