26. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodné jehněčí kofta kebab plné exotických koření a aromatických bylinek. Tento tradiční blízkovýchodní pokrm je ideální na grilování nebo pečení a jistě potěší všechny milovníky jehněčího masa. S naším receptem na jehněčí kofta kebab uděláte skvělý dojem na své hosty i na své chuťové buňky. Podle našeho kuchařského průvodce si tak během chvíle připravíte jedinečně chutný pokrm plný orientálních příchutí. Nechte se unést tímto svůdným kouskem orientální kuchyně a dopřejte si lahodnou jízdu za šířemi východního světa.
Suroviny:
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utlučené)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- Šťáva z 1 citronu
- 1/4 hrnku nasekané petržele
- Sůl podle chuti
Postup:
- V míse smíchejte všechny suroviny – mleté maso, cibuli, česnek, kmín, koriandr, skořici, pepř, citronovou šťávu, petržel a sůl.
- Směs nechte odpočinout v lednici asi hodinu, aby chutě dobře promísily.
- Vytvarujte z směsi malé kuličky a z nich tvarujte do dlouhých plochých tvarů, podobně jako na špejli.
- Grilujte nebo smažte kebaby dozlatova a podávejte s oblíbenými přílohami nebo do chleba jako kebab.