26. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kofta kebab
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodné jehněčí kofta kebab plné exotických koření a aromatických bylinek. Tento tradiční blízkovýchodní pokrm je ideální na grilování nebo pečení a jistě potěší všechny milovníky jehněčího masa. S naším receptem na jehněčí kofta kebab uděláte skvělý dojem na své hosty i na své chuťové buňky. Podle našeho kuchařského průvodce si tak během chvíle připravíte jedinečně chutný pokrm plný orientálních příchutí. Nechte se unést tímto svůdným kouskem orientální kuchyně a dopřejte si lahodnou jízdu za šířemi východního světa.

Suroviny:

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (utlučené)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1/4 hrnku nasekané petržele
  • Sůl podle chuti

Postup:

  1. V míse smíchejte všechny suroviny – mleté maso, cibuli, česnek, kmín, koriandr, skořici, pepř, citronovou šťávu, petržel a sůl.
  2. Směs nechte odpočinout v lednici asi hodinu, aby chutě dobře promísily.
  3. Vytvarujte z směsi malé kuličky a z nich tvarujte do dlouhých plochých tvarů, podobně jako na špejli.
  4. Grilujte nebo smažte kebaby dozlatova a podávejte s oblíbenými přílohami nebo do chleba jako kebab.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *