26. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Ryba na žaru s citronem
zdroj: Recepty 24/7

Naše lahodná ryba na žaru s čerstvým citronem je skvělý způsob, jak si dopřát zdravé a chutné jídlo. Naučte se připravit tento jednoduchý recept a užijte si perfektní grilovanou rybu plnou svěžích a jemných chutí.

Suroviny:

  • 2 filety ryby (např. losos nebo mořský vlk)
  • 1 citron
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Česnek (volitelně)
  • Čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup:

  1. Nejprve rybu omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovým ubrouskem.
  2. Nařežeme citron na plátky a připravíme si olivový olej, sůl, pepř a případně prolisovaný česnek.
  3. Rybí filety potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a můžeme přidat prolisovaný česnek pro vůni.
  4. Na rozpálený gril položíme plátky citronu a na ně položíme rybí filety.
  5. Pečeme rybu na žaru asi 5-7 minut z každé strany, nebo dokud není ryba propečená podle vašeho gusta.
  6. Hotovou rybu posypeme nasekanou petrželkou a můžeme podávat s restovanou zeleninou nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *