26. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naše lahodná ryba na žaru s čerstvým citronem je skvělý způsob, jak si dopřát zdravé a chutné jídlo. Naučte se připravit tento jednoduchý recept a užijte si perfektní grilovanou rybu plnou svěžích a jemných chutí.
Suroviny:
- 2 filety ryby (např. losos nebo mořský vlk)
- 1 citron
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- Česnek (volitelně)
- Čerstvá petrželka (na ozdobu)
Postup:
- Nejprve rybu omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovým ubrouskem.
- Nařežeme citron na plátky a připravíme si olivový olej, sůl, pepř a případně prolisovaný česnek.
- Rybí filety potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a můžeme přidat prolisovaný česnek pro vůni.
- Na rozpálený gril položíme plátky citronu a na ně položíme rybí filety.
- Pečeme rybu na žaru asi 5-7 minut z každé strany, nebo dokud není ryba propečená podle vašeho gusta.
- Hotovou rybu posypeme nasekanou petrželkou a můžeme podávat s restovanou zeleninou nebo bramborem.