26. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou sicilskou caponatu s rajčaty, která je jednoduchá, ale zároveň bohatá na chuť. Tento tradiční italský recept kombinuje sladké rajčaty se zeleninou a bylinkami, což vytváří skvělý kontrast chutí. Perfektní jako příloha nebo samostatné jídlo! Sledujte náš recept a připravte si tento skvělý pokrm ještě dnes.

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 1 lilek, nakrájený na kostičky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička octa
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud ne budou sklovité
  2. Přidejte lilek a rajčata a restujte do měkka, asi 10 minut
  3. Přisypte kapary, cukr, oregano a ocet a nechte ještě chvíli vařit
  4. Ochutnejte solí a pepřem a podávejte teplé nebo studené, ideálně s čerstvým chlebem jako předkrm nebo k masu

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *